|
Κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαικών Υποθέσεων έγινε το βράδυ της Τρίτης, 27 Ιουνίου, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής. Θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) και η Μεταρρύθμιση της Κοινής Οργάνωσης Αγοράς Κρασιού.

Το ενδιαφέρον της συνεδρίασης ήταν η παρουσία της Επιτροπής γεωργίας και Ανάπτυξης της υπαίθρου του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου, τα μέλη της οποίας πέρασαν μερικές μέρες στην Ελλάδα και έκαναν επισκέψεις σε οινοπαραγωγικές περιοχές.

Από τα θέματα που ιδιαίτερα απασχόλησαν τη σύσκεψη ήταν η εφραμογή της μεταρρυθμισμένης Κοινής Γεωργικής Πολιτικής και το μέλλον της. Αναφορικά με τον τομέα κρασιού ( η Ευρωπαική ΄Ενωση είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός ΚΑΙ καταναλωτής κρασιού στον κόσμο, κατέχοντας την πρώτη θέση στις παγκόσμιες εξαγωγές αλλά και στις αντίστοιχες εισαγωγές) κατά την Ευρωπαική Επιτροπή, οι μεγαλύτερες προκλήσεις του τομέα είναι : 1. Η τάση μείωσης της κατανάλωσης και 2. Οι απώλειες μεριδίου στην κοινοτική και τη διεθνή αγορά.
|