Αρχική > Άρθρα > Άρθρα σε CRASH και Crashonline > Ο πρωθυπουργός που «έκανε μάγκα» τον Βασίλη Λεβέντη

                          23 Μαίου - Άρθρο στο crashonline

Ο κάθε κυβερνήτης μπορεί να λέει ό, τι θέλει, να κομπάζει για το έργο και τα επιτεύγματά του και να ειρωνεύεται την αντιπολίτευση, κοροιδεύοντας ταυτόχρονα και το λαό. Ωστόσο όταν την ίδια ώρα που ψηφίζεται ένας νόμος – λαιμητόμος για τους πολίτες μέσα σε τόσους και τέτοιους εσωτερικούς τριγμούς ( ασχέτως τελικού αποτελέσματος), σύμφωνα με το πολιτικό βαρόμετρο που δημοσίευσε η Public Issue για τον Μάιο, σε ερώτηση για τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, πρώτος στην προτίμηση βρίσκεται ο Βασίλης Λεβέντης, της Ένωσης Κεντρώων και δεύτερος ο Κυριάκος Μητσοτάκης της Νέας Δημοκρατίας, , το μόνο για το οποίο μπορεί να «αυτοπαινεύεται» ο Αλέξης Τσίπρας είναι ότι αναδείχθηκε στον πρώτο Έλληνα πολιτικό που κατάφερε με το έργο του να αναδείξει δημοφιλέστερο πολιτικό τον Βασίλη Λεβέντη.

Φυσικά γνωρίζει ότι αν και «τσάτρα πάτρα» ,την ξεπέρασε την παραίτηση της κυρίας Κατριβάνου , επρόκειτο για την πρώτη ουσιαστική ρωγμή στην εύθραυστη κυβερνητική πλειοψηφία , τη στιγμή μάλιστα που :

1. Σύμφωνα με το Bloomberg το ευρωπαϊκό προσχέδιο απόφασης για το αυριανό Eurogroup προβλέπει εκταμίευση δόσης ύψους 11 δισ. ευρώ. τα οποία ΚΑΝΕΙΣ πολίτης δεν γνωρίζει ΠΟΥ θα διοχετευθούν ΟΤΑΝ τα πάρουμε, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και

2. Η κυβερνητική επιχειρηματολογία για το ρόλο του νέου υπερ-Ταμείου αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, την άσκηση εποπτείας από τους δανειστές, τον καταμερισμό των εσόδων του, και τον κατάλογο των κρατικών συμμετοχών και ακινήτων που θα μεταβιβαστούν σε αυτό περιλαμβάνει μόνο «μισές αλήθειες» και σύντομα θα αποκαλυφθούν και οι … άλλες μισές.

Γιατί άλλωστε να κρύβει επιμελώς τη λίστα με την επόμενη γενιά ιδιωτικοποιήσεων και να επιμένει ότι το ανώτατο επίπεδο λήψης αποφάσεων βρίσκεται σε ελληνικά χέρια, εν προκειμένω στον υπουργό Οικονομικών ; Διότι αυτό – το πιστοποιούν έγκυρες πολιτικές, οικονομικές και δημοσιογραφικές πηγές καθώς και δυσαρεστημένα στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού που αναζητούν την νέα ευκαιρία να την … κοπανήσουν γιατί δεν θέλουν να υποστούν τις συνέπειες της ασυνάρτητης οικονομικής πολιτικής.

Αλλά, σύμφωνα με το Πολιτικό Βαρόμετρο, το 87% των Ελλήνων δηλώνει «απογοητευμένο» από τη λειτουργία της κυβέρνησης και δηλώνει πως στα 6 χρόνια που πέρασαν από το 2010, η εφαρμογή των Μνημονίων έβλαψε η χώρα.

Κατά τ΄ άλλα, ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που κατόρθωσε να κάνει «μάγκα» τον Βασίλη Λεβέντη ( που εδώ που τα λέμε μια χαρά τα είπε στη Βουλή), μετράει τις τετραετίες που θα παραμείνει στην εξουσία, σίγουρος ότι τουλάχιστον ο Λάκης Λαζόπουλος ΔΕΝ θα τον κράξει.

 
        
 
©2004-2025 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::