Αρχική > Άρθρα > Άρθρα σε CRASH και Crashonline > Κινήσεις ΜΕΣΑ στο δοκιμαστικό σωλήνα!

Crashonline, 3 Ιανουαρίου 2016

Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ άλλο ενδεχόμενο εκτός από το ότι ΟΛΟΙ στην κυβέρνηση να είναι «χαπακωμένοι» και όλοι όσοι αναπαράγουν τέτοιες σκέψεις, να είναι απλοί «μεταφορείς» εντολών. Μα το ακούσατε; Το διαβάσατε; Η κυβέρνηση – λέει- φαίνεται αποφασισμένη ( από…. μόνη της) να προχωρήσει στην επιβολή φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές ακόμη κι αν έχουν αντίθετη άποψη οι δανειστές. Σ αυτό το σημείο, πρέπει κανονικά να «πέσει» άγριο γέλιο αφού εμφανιζόμαστε να αντιμετωπίζουμε τους δανειστές σαν κάποιους οι οποίοι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να επιβληθούν νέοι φόροι αλλά η καλή μας η κυβέρνηση να θέλει να το κάνει γιατί «θα μας κάνει καλό» ένας νέος φόρος.Μας λένε πηγές από το υπουργείο Οικονομικών τις οποίες επικαλείται η «Καθημερινή», ότι το ποσό που θα προκύψει από αυτό το μέτρο, θα διατίθεται για την διασφάλιση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού. ( νέο άγριο γέλιο)

Σύμφωνα με τις ίδιες «πηγές» ( λες και δεν ξέρουμε ακόμα ποιες είναι αυτές οι πηγές) το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησής ΜΑΣ , θα προτείνει τέλος 0,1-0,2% επί των τραπεζικών συναλλαγών με το ποσοστό να εξαρτάται από τις εξαιρέσεις που θα προβλέπονται στο ειδικό τέλος που θα εφαρμοσθεί. Σε κάθε περίπτωση – μας λένε οι «καλόπιστές πηγές»- , πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο μπορεί να αποδώσει από 300 εκατ. έως 600 εκατ. ευρώ ετησίως. Από τα διαθέσιμα στοιχεία προκύπτει ότι οι ετήσιες τραπεζικές συναλλαγές (κάθε είδους συναλλαγή) ξεπερνούν τα 350 δισ. ευρώ.

Προσέξτε και κάτι άλλο: Για να μην πληγούν οι συναλλαγές με πλαστικό χρήμα, η κυβέρνηση εξαιρεί- λέει- διάφορα είδη συναλλαγών. Αν εξαιρεθούν πλήρως οι κινήσεις που γίνονται στα αυτόματα μηχανήματα ανάληψης, καθώς και συναλλαγές έως 500 ευρώ, τότε το όφελος για τον προϋπολογισμό από το μέτρο θα μπορούσε να ανέλθει στα 300 εκατ., εφόσον το τέλος ανέλθει στα 0,1% και 600 εκατ. ευρώ εφόσον το τέλος διαμορφωθεί στο 0,2%. ( ε τότε γιατί δεν το βάζετε στα 0,5%, να «εξασφαλιστεί» 1,5 δις και να σωθούν οι συντάξεις, ίσως και κάποια επικουρικά; Να έχουμε πληρώσει δηλαδή 3 φορές τη σύνταξη που παίρνουμε).

Μην προσπαθείτε να καταλάβετε. Ούτε να βρείτε κάποιον να σας εξηγήσει. Έτσι κι αλλιώς, δεν μπορείτε να πάτε πουθενά. Σε… δοκιμαστικό σωλήνα μέσα είσαστε.

 
        
 
©2004-2025 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::