Αρχική > Άρθρα > Άρθρα σε CRASH και Crashonline > Ποιος εισαγγελέας θα αναλάβει την Υπόθεση Βαρουφάκη;

Είναι δυστυχώς πολύ νωρίς ακόμα να γραφτεί βιβλίο γι αυτό το «φαινόμενο Βαρουφάκη». Να το γράψει κάποιος άλλος βέβαια, σοβαρός συγγραφέας, με στοιχεία, γνώση και κρίση όχι ο ίδιος όπως έχει υπονοήσει. Αλλά είναι τόσο αμφιλεγόμενη αυτή η προσωπικότητα , τόσο αυτοδιαψευδόμενη, τόσο … «φτερό στον άνεμο»- που το όποιο κείμενο, πέραν των 500-1000 λέξεων που μπορεί να γράψει ένα δημοσιογράφος / αναλυτής είναι βέβαιο ότι στο 50% , το περιεχόμενό του θα είναι τουλάχιστο, «μαχητό». Ποιος ξέρει, τι ξέρει, τι αποδείξεις υπάρχουν, ποιος κρύβει τι και μέχρι ποιού επιπέδου ιεραρχίας ; Πάντως τώρα που το επίμαχο ηχητικό απόσπασμα από την τηλεδιάσκεψη του Βαρουφάκη, με hedge funds που δόθηκε στη δημοσιότητα από το ίδιο το φόρουμ OMFIF με την έγκρισή του κι όλας, αρχικά έχει επιβεβαιωθεί ότι εκτός όλων των άλλων πρωτοφανών, ο πρώην υπουργός Οικονομικών πράγματι σχεδίαζε το χακάρισμα των ΑΦΜ των Ελλήνων πολιτών.

Κουράστηκα να διαβάζω, να ακούω, να συγκρίνω, να σκέφτομαι…. έχει «καεί» ο μισός μου εγκέφαλος κι ακόμα βρίσκομαι στην αρχή της «αποκωδικοποίησης» των λεπτομερειών αυτής της …κόλασης που επεξεργαζόταν - εν γνώσει ή εν αγνοία του Τσίπρα- ο πρ. υπουργός και που πλέον ΕΙΝΑΙ το σημαντικότερο και εντυπωσιακότερο πράγμα που συνέβη στην Ελλάδα επί της «πρώτης Αριστερής κυβέρνησης».

Φοβάμαι ότι μόλις το συνειδητοποιήσει ο Τσίπρας, θα πάρει τη Μπέτυ αγκαζέ και θα φύγουν για ένα μακρύ ταξίδι στη Βενεζουέλα. Οπότε κι εμείς, ας κοιτάξουμε ΤΩΡΑ αμέσως ποια και πόσα αδικήματα στοιχειοθετείται ότι έχουν διαπραχθεί, ποιοι και πόσοι κατηγορούνται και για ποιο αδίκημα, σε ποιον εισαγγελέα θα ανατεθεί η ανάκριση κι ας σταματήσουμε να ασχολούμαστε με όλη αυτή την παλαβομάρα που μας έλαχε πριν …λαλήσουμε όλοι μας.

Φαντάζομαι ότι εύκολα θα στοιχειοθετηθούν οι κατηγορίες, ανεξάρτητα από τη δήλωση του πρώην υπουργού ότι «θα τα διαψεύσει όλα», δεδομένου ότι υπάρχει πλέον τη ηχητικό ντοκουμέντο όπου ο Βαρουφάκης εξηγεί ότι ήθελε να εισαγάγει ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα, όταν οι τράπεζες θα ήταν κλειστές, και χρειαζόταν τα ΑΦΜ , γι αυτό είχε σχεδιαστεί να «χακαριστεί» το software του κώδικα του φορολογικού συστήματος. Και είχε μάλιστα διορίσει « έναν καλό παιδικό φίλο, που είχε γίνει καθηγητής πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια». Επίσης ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι, πριν ακόμα τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας του είχε δώσει εντολή να εκπονήσει το σχέδιο.

Νομικός δεν είμαι αλλά χρειάζονται κι άλλα;

 
        
 
©2004-2025 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::