Αρχική > Βιβλία > 12 - ΟΜΑΔΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Μια ιστορία για την αλήθεια που κρύβουμε μέσα μας

ΕΜΠΕΙΡΙΑ Εκδοτική -Σειρά ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Δώδεκα άνθρωποι, δώδεκα ξεχωριστές προσωπικότητες, η καθεμία με τις δικές της «λεπτομέρειες»,τις διαστάσεις, τις σπουδές, τα ενδιαφέροντα, την καριέρα, τις ελπίδες, τους φόβους, τις ασχολίες, δώδεκα ξεχωριστά άτομα που δεν είχαν ποτέ βρεθεί κάπου όλα μαζί, έτρεξαν το καλοκαίρι του 2009 μια ιδιαίτερη, πρωτότυπη πνευματική σκυταλοδρομία.

Έγραψαν ένα μυθιστόρημα. Κομμάτι-κομμάτι. Εκκίνηση πήρε ο Μίλτος Γήτας, έτρεξε τη διαδρομή του, έδωσε τη σκυτάλη στην Παυλίνα Κωνσταντάρα κι εκείνη συνέχισε να τρέχει στην ίδια διαδρομή, αλλά με τα δικά της βήματα, έδωσε τη σκυτάλη στην Εύη Γνωστοπούλου, που συνέχισε το τρέξιμο στα ίδια χνάρια αλλά με τα δικά της παπούτσια, πέρασε τη σκυτάλη στον Βαγγέλη Αυγουλά, που συνέχισε να τρέχει με τη δική του αναπνοή, και μετά η Ράνια Αηδώνη και μετά η Μαρίνα Καρπόζηλου, η Χριστίνα Κόλλια, η Μαρία Κατούφα, η Ελίνα Οικονόμου, ο Μιλτιάδης Δημητρίου, η Ελένη Βασιλοπούλου, ώσπου ο τελευταίος δρομέας, ο Δημήτρης Κωνσταντάρας, τερμάτισε.

Το "Δώδεκα" είχε γεννηθεί. Η ιστορία του είχε γραφτεί. Τα δράματά του είχανπαιχτεί. Οι ήρωές του, η Ζωή, η Ελένη, ο Έκτορας, ο Θωμάς, ο Αντρέας, η Χρύσα,η Ασπασία, είχαν ζωντανέψει.

Καθένας αναγνώστης που θα διαβάζει το Δώδεκα θα του ξαναδίνει ψυχή. Και ζωή. Θαξαναδίνει ζωή στα όνειρα, στη μορφή, στον έρωτα, στις σκέψεις, στις αποφάσεις,στις ενέργειες, ακόμα και στο θάνατο, όπως ακριβώς οι ήρωες της ιστορίας.

Καθένας αναγνώστης θα γίνεται κομμάτι του Δώδεκα και συνέχειά του.

Όπως άλλωστε οι 12 συγγραφείς του...


 
1.   Παρουσίαση του "12" στην Αθήνα στον Ιανό (26/4/2010)

2.   Παρουσίαση του "12" στα Γιάννινα (5/3/2010)

 
 
        
 
©2004-2023 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::