Αρχική > Άρθρα > Άρθρα στη ''Χώρα'' > Μήπως τόχουμε παρακάνει λιγάκι;

Μήπως τόχουμε παρακάνει λιγάκι;


Αξίζει τον κόπο να διαβάσει κανείς προσεκτικά τις λίγες κουβέντες που είπε τις προάλλες ο Βαγγέλης Μειμαράκης, μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας στη Ρηγίλλης. Και αξίζει τον κόπο γιατί είναι πάρα πολλοί οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας που , πιστεύοντας ότι το κόμμα τους είναι σαν το ΠΑΣΟΚ, θεωρούν ότι οι ψηφοφόροι της βάσης έχουν παραμεληθεί σοβαρά μετά τις εκλογές του Μαρτίου και ότι το κόμμα έχει σοβαρή ευθύνη για το ότι οι Νεοδημοκράτες δεν έτυχαν ΟΥΔΕΜΙΑΣ «ιδιαίτερης» συμπεριφοράς.

Χωρίς να πιστεύω ότι το κόμμα ΔΕΝ έχει καθόλου ευθύνη και χωρίς να θεωρώ ότι το ΠΑΣΟΚ με την κραυγαλέα ευνοιοκρατική προς τα «δικά του μόνο παιδιά» συμπεριφορά έπραξε λανθασμένα,  έχω την άποψη ότι υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα δυο κόμματα. Και ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα ήταν δυνατόν να ευνοήσει τα «δικά της παιδιά» έτσι όπως έπραξε το ΠΑΣΟΚ το 1981 και το 1993. Γιατί είναι ένα κόμμα με αρχές. Που σέβεται και τις διαδικασίες και τις αξίες. ( Άσχετο αν το…παράκανε καμπόσο).

Είπε αυτά το ολίγα και σημαντικά ο Μειμαράκης : « Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να στοχεύσει, για να παραμείνει ένα ζωντανό κύτταρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, σε μία διαρκή επικοινωνία και ένα συνεχή διάλογο και με τους πολίτες και τις κοινωνικές ομάδες.
Πιστεύουμε ότι μπορούμε να είμαστε ένα κέντρο προβληματισμού δίπλα στην κυβέρνηση, δίνοντας τις δικές μας απόψεις και εκτιμήσεις.

Η κυβέρνηση θα λάβει τις αποφάσεις. Εμείς δεν διεκδικούμε συνδιοίκηση. Επιθυμούμε να έχουμε συμμετοχή στον διάλογο, στην κατεύθυνση που πρέπει να υπάρχει, στην ενημέρωση, ώστε να μπορούν τα μηνύματά μας  να φθάνουν και στον τελευταίο πολίτη»

Πολύ χαρακτηριστική αντίληψη του πως καταλαβαίνει η Νέα Δημοκρατία τη νίκη στις εκλογές, ανεξάρτητα αν αρκετά στελέχη της κυβέρνησης έχουν αποδειχτεί…βασιλικότεροι του βασιλέως. Έχει μιαν αντίληψη σοβαρότητας και αξιοκρατίας, σέβεται τους ανθρώπους και δεν στέλνει «γενίτσαρους» με …γιαταγάνια στις Δημόσιες υπηρεσίες.
Εντάξει. Καλά και χρήσιμα όλα αυτά. Μόνο που δεν υπάρχουν γύρω μας ΜΟΝΟ αυτά. Εκτός του ότι υπάρχουν μεγάλα και πολλά και σοβαρά παράπονα ΔΥΣΜΕΝΟΥΣ και ΚΑΚΗΣ και ΑΔΙΑΦΟΡΗΣ μεταχείρισης πολιτών που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία από στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης , ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή πρόκειται για Νεοδημοκράτες, υπάρχει και κάτι άλλο:  Αδιαφορία και περίεργες συμπεριφορές από «υπεύθυνα» άτομα και φορείς σε πολίτες ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ και αιτία.
Παρακολουθείστε την παρακάτω επιστολή που πήρα:

« Αναγκάζομαι να επικοινωνήσω μαζί σας γιατί τους τελευταίους 2 μήνες περίπου δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν οι διάφοροι υπάλληλοι των Υπουργείων ενώ αποδέχονται την Μελέτη μου, ως την καλύτερη Μελέτη που έχει υποπέσει στην αντίληψη τους τα τελευταία 10 χρόνια και με το μεγαλύτερο κοινωνικό όφελος, δεν κάνουν τίποτα για να προχωρήσουν προς την υλοποίηση της.
 Πριν από περίπου 80 ημέρες διάβασα για ένα νέο σχέδιο δράσης για την προώθηση της χρήσης των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας, που έχει ήδη εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και το οποίο έχει ως απώτερο στόχο τη δημιουργία ενός ενιαίου Ευρωπαϊκού Χώρου Ηλεκτρονικής Υγείας. Έχω κατοχυρώσει μία μελέτη  η οποία καλύπτει όχι μόνο τα περιεχόμενα του άρθρου που διάβασα, άλλα προχωρεί ακόμη πιο πέρα. Σας στέλνω την παρουσίαση της Μελέτης μου  και θα ήθελα να σας επισημάνω ότι είναι άμεσα εφαρμόσιμη. Μιχάλης Σολωμακάκης».
Η μελέτη είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου. Προσέξτε: ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ. Υπάρχει;
Και…ρε παιδιά…μήπως τόχουμε παρακάνει λιγάκι;


 

 
        
 
©2004-2023 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::