Αρχική > Πολιτική Δραστηριότητα 2004-2007 > Νέα - διάφορα > Σχόλια του Βουλευτή > Πειραιάς - Γλυφάδα από θαλάσσης
Τη δημιουργία θαλάσσιας συγκοινωνίας που θα εξυπηρετεί όσους θέλουν να μετακινηθούν από τον Πειραιά στον παραλιακό δήμο της Γλυφάδας ανακοίνωσαν οι δύο δήμαρχοι. Για το σχέδιο έχει ενημερωθεί και το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Όπως αναφέρεται στα Νέα της Τετάρτης, ειδικά διαμορφωμένα επιβατηγά ταχύπλοα θα ξεκινούν από το λιμάνι του Πειραιά και θα καταλήγουν σε πλατφόρμα στην παραλία της Γλυφάδας.

Οι δυο δήμαρχοι θα έρθουν σε επαφή με τους συναδέλφους τους των παραλιακών δήμων προκειμένου να εξεταστεί πού θα μπορούσαν να δημιουργηθούν στάσεις σε αυτή τη διαδρομή και υπό ποιές προϋποθέσεις. «Θέλουμε να ενισχύσουν τις προσπάθειές μας με ιδέες, προτάσεις και τη συμμετοχή τους» ανέφερε ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιάννης Θεοδωρόπουλος.

«Η διαρκώς αυξανόμενη κυκλοφοριακή επιβάρυνση που δυσχεραίνει την κίνηση των πολιτών από τον Πειραιά προς τα νότια προάστια της Αττικής και το αντίστροφο καθιστά επιτακτική την αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων που θα διευκολύνουν τους πολίτες στις μετακινήσεις τους» υπογράμμισε ο Παναγιώτης Φασούλας.

Η ιδέα της θαλάσσιας συγκοινωνίας είχε διατυπωθεί για πρώτη φορά στα μέσα της δεκαετίας του 1990 στα πλαίσια του προγράμματος «Αττική SΟS».

Το σχέδιο είχε υιοθετήσει ο τότε δήμαρχος Πειραιά Στέλιος Λογοθέτης. Μάλιστα είχε εκδώσει και χάρτες με στάσεις των πλοίων. Ωστόσο για οικονομικούς λόγους το σχέδιο δεν υλοποιήθηκε.

Για την ενδιαφέρουσα αυτή εξέλιξη, ο βουλευτής της Α΄ Αθηνών Δημήτρης Κωνσταντάρας υποβάλλει αύριο ερώτηση στον Υπουργό Ναυτιλίας ζητώντας περισσότερες πληροφορίες.

 
 
        
 
©2004-2025 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::