Ουμπέρτο Εκο:
Δημοκρατία δεν σημαίνει πως η πλειοψηφία έχει το δίκιο.
Σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να κυβερνάει.

στη Βουλήμε τη Βίκυμε τη Βίκυ, την Παυλίνα, το Λάμπροστο Δήμο

Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας, είναι δημοσιογράφος - συγγραφέας και πρώην Bουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α' Αθηνών( 2004 - 2007 . Είναι Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων από το 2010. "Επιστρατεύτηκε" από τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά ως υποψήφιος στις δυο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015 αλλά δεν εξελέγη. Παραμένει Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων.

Δημοτικές Εκλογές

Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας,εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων το 2010 με την Παράταξη "Αθήνα - Πόλη τη Ζωής μας", του Νικήτα Κακλαμάνη. Επανεξελέγη το 2014 με την παράταξη Άρη Σπηλιωτόπουλου.

Στις 29 Απριλίου 2015, μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους Χρ. Τεντόμα και Θ. Πλεύρη, ανεξαρτητοποιήθηκε. Αφού τους ακολούθησε η πλειοψηφία των εκλεγμένων κοινοτικών συμβούλων, ίδρυσαν την εκτός Δημοτικού Συμβουλίου Παράταξη και πολιτική ομάδα "Αθήνα είμαστε εμείς" και δραστηριοποιούνται πολυποίκιλα αλλά αυτόνομα στην Αθήνα. Εν όψει των Αυτοδιοικητικών Εκλογών του 2019, από τον Οκτώβριο 2018 έχουν αρχίσει ζυμώσεις και συζητήσεις με αρκετά ενδεχόμενα.Συνταξιούχος δημοσιογράφος από το 2004

Αναγκαστικά συνταξιούχος δημοσιογράφος από το 2004, μετά το 2008 συνέχισε να εργάζεται με όποιο νόμιμο και συμβατό τρόπο σε διάφορα Μ.Μ.Ε. Ύστερα από τέσσερα χρόνια Σύμβουλος Έκδοσης του περιοδικού CRASH και την εφημερίδα ΧΩΡΑ, από τον Οκτώβριο του 2012, παρουσίαζε από το κανάλι ART tv πολιτική εκπομπή . Μετά τις εκλογές του 2015 , επέστρεψε στο περιοδικό CRASH και άρχισε να αρθρογραφεί καθημερινά στο ειδησεογραφικό portal CRASHonline.gr και το διαδικτυακό περιοδικό dossier.gr. και να εργάζεται ως Σύμβουλος Έκδοσης της εφημερίδας "Ανεξαρτησία". Αποχώρησε από τις Εκδόσεις Τράγκα το καλοκαίρι του 2016. Συνέχισε να συνεργάζεται με Εκδοτικούς Οίκους.

Έχει γράψει δέκα μυθιστορήματα και πολλά άλλα βιβλία, τα περισσότερα των οποίων έχουν κυκλοφορήσει με την έκδοση Κυριακάτικων ή Σαββατιάτικων εφημερίδων. Έχει επίσης γράψει μελέτες, στίχους, θεατρικά και περίπου 2.500 άρθρα και αναλύσεις και επίκαιρα αναγνώσματα σε εφημερίδες και περιοδικά.

- Το βιβλίο του "Πολεμικές Αποζημιώσεις και Κατοχικό Δάνειο"κυκλοφόρησε ως ειδική ιστορική καταγραφή, στη σειρά "Τετράδια Ιστορίας" της εβδομαδιαίας εφημερίδας "Παρασκήνιο" της 15/2/ 2014.

- Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του «Άσπρο Πουκάμισο και Κόκκινα παπούτσια»των Εκδόσεων "Εντύποις".

Από το Νοέμβριο του 2016 ως τον Νοέμβριο του 2017 συνεργάστηκε με τον Εκδοτικό Οίκο Εμπειρία και επιμελήθηκε της έκδοσης άνω των 20 βιβλίων αλλά η συνεργασία διεκόπη χωρίς προφανή λόγο.

Τρία μυθιστορήματά του, τα "Απόψε θα σου ορκιστώ πως σ αγαπάω", "Η Αφροδίτη της Ανάφης" και "Η Κυρία Μέλπω" επανακυκλοφόρησαν ως Ειδικές Προσφορές με τις εφημερίδες ΕΘΝΟΣ και Ελεύθερος Τύπος.

Στις τελευταίες του συνεργασίες με την "Εμπειρία", επιμελήθηκε της επανέκδοσης των σπουδαίων βιβλίων: Α. του συγγράμματος παγκόσμιας φήμης του Βίλχελμ Ράιχ "Μαζική Ψυχολογία του Φασισμού" και Β. του μυθιστορήματος του Φλομπέρ "Μαντάμ Μποβαρί". Τα βιβλία είναι προ πολλού έτοιμα προς έκδοση αλλά για άγνωστους λόγους, δεν εκδίδονται.

Το νέο βιβλίο του "Ημερολόγια" που περιλαμβάνει τρία αφηγήματα βασισμένα σε συνομιλίες, δημοσιογραφικές και ημερολογιακές καταγραφές με τίτλους 1. Σεισμός, 2. Πολιτική και 3. Κατάθλιψη, εκδόθηκε τις πρώτες ημέρες του Μαΐου 2018 από τον Εκδοτικό Οίκο "Εντύποις" και παρουσιάστηκε την Παρασκευή 11 Μαΐου στο Polis Art Cafe - Στοά του Βιβλίου. Στο τρίτο αφήγημα, έχει συνεργαστεί η κόρη του Παυλίνα. 

Τη Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου, έγινε η δεύτερη παρουσίαση, στη Θεσσαλονίκη, στον "Αλέξανδρο", παρουσία πολύ μεγάλου ακροατηρίου και με βασικό ομιλητή τον Σάββα Τσιτουρίδη.


Στα τέλη Ιουλίου 2018 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις "ΒΑΚΧΙΚΟΝ" ένα θεατρικό του έργο/κείμενο σε έντυπη μορφή, το "Βουλευτή να σε πει η μάνα σου", το οποίο είχε αρχίσει να γράφεται το 2008-9 αλλά στην πορεία, άλλαξε τουλάχιστον 4 φορές λόγω των διαφόρων εξελίξεων και στην τελική του μορφή, παρουσιάστηκε στα βιβλιοπωλεία και η πρώτη παρουσίασή του έγινε αρχικά με τη μορφή εκδήλωσης υπογραφής βιβλίων, στο πλαίσιο του 47ου Φεστιβάλ Βιβλίου, το Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου, στις 8 στο βράδυ στο Ζάππειο. Το εάν και πότε θα ανεβεί και σε θεατρική σκηνή είναι υπό συζήτηση.

Στο οπισθόφυλλο, ο συγγραφέας αναφέρει: "Καλός  βουλευτής – τουλάχιστον για τον κόσμο- δεν υπάρχει πλέον .  Υπάρχει μόνο για τα κανάλια… αυτός που τσακώνεται και με τα μανικετόκουμπά του. Που φωνάζει, που βρίζει, που ορύεται, που  παράγει θέμα… δίνει τίτλο…. Και αναπαράγεται σε όλα τα Μέσα που είναι πρόθυμα να προωθήσουν την όποια κουταμάρα αρκεί να είναι εντυπωσιακή. Αν δεν τα κάνει αυτά, αν δεν τα λέει… δεν τον καλούν. Πουθενά. Ούτε  το κόμμα του τον στέλνει. Τι να τον κάνει; Αφού δεν βρίζει, δεν φωνάζει, δεν ορύεται, δεν τσακώνεται, δεν χτυπάει με το χέρι του ή με το τακούνι της το τραπέζι, ΔΕΝ  ΠΑΡΑΓΕΙ  ΕΡΓΟ.

Ξέρετε τι λέμε πάντα;  Ότι «κανείς δεν πρόκειται να ξανα-παρουσιαστεί ως υποψήφιος».

Κι όμως. Ουρά οι υποψήφιοι έξω απ΄ τα γραφεία των κομμάτων. Κανείς τους δεν ξέρει  ότι το βουλευτιλίκι είναι και μια περίεργη ολιγαρχία. Οι ολίγοι αποφασίζουν τι θα ψηφίσουν οι πολλοί και οι πολλοί το ανέχονται. Καλά να πάθουν. Και καλά να πάθουμε. Γιατί μην το ξεχνάμε: Τους βουλευτές, ΕΜΕΙΣ τους ψηφίζουμε. Και εμείς τους εκλέγουμε.


  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Ελλάδα 2018 σε …ανάπτυξη: Δεν ξέρουμε ΤΙΠΟΤΑ

Κάποτε θάλεγα ότι η ιστορία αυτή που διάβασα στο newsit  είναι «απίστευτη». Τώρα πια, ύστερα από αρκετά χρόνια επαφής και ενασχόλησης  με την αναπηρία, κυρίως λόγω της συνεργασίας  μου και της φιλίας με τον Βαγγέλη Αυγουλά, μου φαίνονται όλα πιστευτά, πιθανά, δυνατά στη χώρα μου όπου εμείς, οι απλοί άνθρωποι ,έχουμε μάθει τόσα πολλά για τις πάσης φύσεως αναπηρίες αλλά το «σύστημα» που ασχολείται μ αυτές, δεν έχει μάθει τίποτα.

Για να μην επαναλαμβάνω πράγματα και ιστορίες δημοσιευμένες  που πολύ εύκολα μπορείτε να διαβάσετε κι εσείς (

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Στο δρόμο ΠΑΛΙ με τα αμαξίδια

Ως πότε άραγε, στην  Ελλάδα, μια από τις ομορφότερες χώρες του κόσμου, τη  χώρα της φιλοσοφίας και της ιστορίας και της τέχνης και των ισχυρών προσωπικοτήτων και των παραδοσιακών αγώνων για την Ελευθερία αλλά και στην Αθήνα, το πραγματικό λίκνο της Δημοκρατίας, το γεμάτο μνημεία ασύγκριτης ομορφιάς , θα  συνεχίσουν να βγαίνουν στο δρόμο ανάπηροι, καθισμένοι στα  αμαξίδιά τους και να πηγαίνουν έξω από τα Υπουργεία αναγκασμένοι από την ανέχεια και την αδιαφορία  να διεκδικούν  το δικαίωμά τους  στη δικαιοσύνη και τη ζωή;  

Ως πότε στη σημερινή Ελλάδα που οι κυβερνήτες της επαίρονται για το πόσο «μπροστά» έχουν πάει τη χώρα , θα πρέπει ...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Ναι, το ξέρουμε όλοι, ο Τσίπρας δεν γνωρίζει καλά ξένες γλώσσες.

Για « απίστευτο περιστατικό» που «έγινε στο συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) της Γερμανίας» ,όπου παρέστη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και τον οποίο αφορά το «περιστατικό» , έκαναν λόγο πολλά ελληνικά ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε.  μη γνωρίζοντας τη μετάφραση ή δίνοντας εντελώς διαφορετικές διαστάσεις σε μιαν ερώτηση που απηύθυνε  στον κ. Τσίπρα Γερμανός  ρεπόρτερ/παρουσιαστής σατιρικής-κωμικής τηλεοπτικής εκπομπής.  Δεν έχω καμία διάθεση να δικαιολογήσω τον Τσίπρα αλλά θεωρώ ότι πρέπει να κάνω μερικές διευκρινίσεις:

Σ’ ένα βίντεο λίγων δευτερολέπτων που μπορείτε κι εσείς να παρακολουθήσετε στο youtube, αυτός ο ...

  Αρχική
1η Σελίδα (κάτω από τα παράθυρα)

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
«Ελεήστε τον αόμματο» ( σεναριογράφο).

Όσο μεγαλώνεις,  μαθαίνεις. Όσο διαβάζεις,  μαθαίνεις. Και όσο ακούς, μαθαίνεις. Εκτός από κάποιες περιπτώσεις ανθρώπων που μεγαλώνουν χωρίς να διαβάζουν, χωρίς να ακούνε και χωρίς να ενδιαφέρονται. Γι αυτό και δεν μαθαίνουν. Όπως οι άνθρωποι της πολιτικής. Και του ποδοσφαίρου.  Και της τηλεόρασης. Που δεν μαθαίνουν ούτε απ΄ τα λάθη τους.Πάρτε για παράδειγμα την τηλεοπτική σειρά « Πέτα τη φριτέζα»  που προβάλλει ο ΑΝΤ1. Και βρίσκεται ήδη  στο δέκατο πέμπτο επεισόδιο. Κι όσοι το έχουν δει – και είναι εκατοντάδες χιλιάδες έμαθαν  ότι ένας διαβητικός τρώει για μεσημεριανό  δυο σπαράγγια , λιποθυμάει εάν φάει ένα γλυκό  και παθαίνει κρίση όταν βλέπει μια… μπριζό...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Δείπνο στο σκοτάδι: Μια δραματική κωμωδία σε δυο πιάτα

                                                        Διάλογος

-         

  Δεν θέλεις πολλά για να «σκάσεις» ένα χαμόγελο
Το μόνο που μας έμεινε; Να γελάμε με τα χάλια μας.

Ποτέ άλλοτε – απ΄ όσο τουλάχιστον θυμάμαι- δεν υπήρξε ένα τόσο σοβαρό πολιτικό ζήτημα στην πολιτική μας σκηνή όσο η παραίτηση Κοτζιά από το Υπουργείο Εξωτερικών ύστερα απ΄ όσα είχαν προηγηθεί που να προκάλεσε τέτοια λοιδωρία, τέτοια κοροιδία, τόσα εξευτελιστικά σχόλια, τέτοια «πλάκα» σε διαδραστικά, κοινωνικής δικτύωσης κυρίως, Μ.Μ.Ε., σε τηλεοπτικά «πάνελ» και ραδιοφωνικές εκπομπές, στη Βουλή, στα κόμματα, στα σπίτια, στα καφενεία μέχρι και στα λεωφορεία.

Ήταν μια ζωντανή απεικόνιση των όσων η παράδοσή μας περιγράφει με τις φράσεις «γέλασε ο κάθε πικραμένος» και  «γέλασε και το παρδα...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Δεν θέλεις πολλά για να «σκάσεις» ένα χαμόγελο

Όσο «στραβά» κι αν  μού πήγε στην αρχή  η χρονιά του 2018, κυρίως με την περιπέτεια υγείας της γυναίκας  μου , τη συνεχιζόμενη κατάπτωση αξιών στην κοινωνία μας, την απίστευτη έλλειψη ευκαιριών επαγγελματικής απασχόλησης και τη γενική οικονομική μας εξαθλίωση,  εξελίχθηκε σε καλή το δεύτερο εξάμηνο και μακάρι το ίδιο να συμβαίνει και σε όλους μας.

Η πολιτική και κοινωνική μας απαξίωση συνεχίζεται βέβαια και τα μαύρα σύννεφα πυκνώνουν πάνω απ’ τα κεφάλια μας με ποικίλους φόβους και απειλές λόγω ανυπαρξίας σχεδιασμού και δυνατότητας αντίδρασης, κάτι που κορυφώθηκε με την τραγωδία στο Μάτι, την κοροιδία της περίφημης Συμφωνίας των Πρεσπών, τις ποικίλες ανοησίες για τις συντάξεις και τα αναδρο...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Η Αθήνα Είμαστε Εμείς.

Κυριακή, τελευταία μέρα του Σεπτέμβρη και καθώς καταιγίδες και θύελλες σάρωναν την  Ελλάδα ,τις πόλεις, τα νησιά, τα χωριά μας και καθώς κατακλυσμιαία βροχή «έδερνε» την Αθήνα επί ώρες, η Πρωτοβουλία Πολιτών  « Η Αθήνα  Είμαστε Εμείς» επέμενε να πραγματοποιήσει την Ημερίδα/Συνδιάσκεψη  Ενημέρωσης των μελών, φίλων, συμπαραστατών της με θέμα τη Βία και την Εγκληματικότητα στην Αθήνα.

Ήταν απρόσμενο και συγκινητικό. Περισσότερα από 350 άτομα, Αθηναίοι και Αθηναίες, αγνόησαν τη βροχή και τον αέρα και ήρθαν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, το ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ» για την Ημερίδα, ένδειξη του πόσο πολύ νοιάζονται, ενδιαφέρονται, φοβούνται, ανησυχούν για την κατάσταση  στην πόλη που ο μέγας Κωστής Παλαμ...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Σαφής η υπεροχή Μητσοτάκη αλλά προσοχή στις διευρύνσεις

Η εμφάνιση των δυο πρωταγωνιστών της σημερινής πολιτικής επικαιρότητας έχει ήδη επαρκώς και ευρύτατα σχολιαστεί και αναλυθεί. με αποτέλεσμα να μη χρειάζεται – αν και θα το ήθελα για πολλούς και διάφορους λόγους - να το κάνω και εγώ προσθέτοντας άλλη μια , περίπου παρόμοια, γνώμη στις υπόλοιπες – τις αντικειμενικές φυσικά- που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Στην πραγματικότητα, μου θύμισε τα εφηβικά μου χρόνια που όταν κάποιος θεωρούσε, ένοιωθε, πίστευε ότι ήταν καλύτερος από τον αντίπαλό του, του έδινε «αβάτζο», ένα προσφερόμενο πλεονέκτημα, είτε ο συναγωνισμός ήταν για μια παρτίδα μπιλιάρδο, για ένα «τρέξιμο» 100 μέτρων ή για σουτ-φάουλ σε μια μπασκέτα. Και συνήθως κέρδιζε, παρά το «αβάτζο», το δώρο δηλαδ...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Η ιστορία του βουλευτή μου

Το καλοκαίρι του 1950, ο Αλέκος Σακελάριος και ο Χρήστος Γιαννακόπουλος έγραψαν το θεατρικό έργο «Ανώμαλος Προσγείωσις», μια σάτιρα της κατάστασης που επικρατούσε στα πολιτικά δρώμενα με -όπως έγραφαν οι ίδιοι στο πρόγραμμα- «διάφορους νέους από μεγάλα τζάκια των Αθηνών ή της επαρχίας, διαθέτοντας μια μέτρια συνήθως μόρφωση, εμφανίζονταν αιφνιδίως ως υποψήφιοι σωτήρες του Έθνους, και λόγω της αίγλης που περιέβαλε το οικογενειακό τους όνομα, και της αμάθειας του κόσμου κατόρθωναν να εκλεγούν χωρίς να ξέρουν τα τρία κακά της μοίρας τους για τις ανάγκες, τους καϋμούς και τους πόθους του εργατικού, δυστυχισμένου κι ευγενικού λαού μας».

Το έργο ανέβηκε στο θέατρο «Μακέδο» της Θεσσαλονίκης σε σκηνοθεσία τ...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Μόνο οι εκλογές τώρα μπορούν να δώσουν κάποιαν ελπίδα

Ομολογώ ότι  είμαι πραγματικά και ουσιαστικά προβληματισμένος μετά τον ανασχηματισμό που έκανε ο πρωθυπουργός. Κυρίως γιατί αν και ουδέποτε υποστήριξα τον Σύριζα και τον Αλέξη Τσίπρα, ούτε φυσικά τις επιλογές και τις αποφάσεις του, αγαπώ τη χώρα μου, ζω και δραστηριοποιούμαι εδώ, τα παιδιά μου ζουν και δραστηριοποιούνται εδώ, ο άμεσος περίγυρός μου στην Αθήνα μού καταθέτει καθημερινά, όπου με βρει, τους φόβους και τη δυσαρέσκειά του και –κυρίως- , πιστεύοντας ακράδαντα ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι κυβέρνηση σε λίγους μήνες, φρίττω και τρέμω με την ιδέα του τι θα παραλάβει.

Και υπάρχουν πολλοί σαν κι εμένα, όχι μόνο στην Αθήνα, που έχουν χάσει τον ύπνο τους και ομολογούν ότι «δεν θα’ θελα να είμαι ο Μητσ...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Κύριε αντιπρόεδρε: Περιμένουμε συγκεκριμένη πρόταση

Μπορεί οι πολλές και εντυπωσιακές επιτυχίες αλλά και  η ικανοποιητική απόδοση των αθλητών και αθλητριών μας - στο στίβο και την κολύμβηση πρωτίστως αλλά και σε άλλα ερασιτεχνικά αθλήματα όπως για παράδειγμα η ενόργανη και ρυθμική γυμναστική, η κωπηλασία, η σκοποβολή- να μας χάρισε μια ψυχική ανάταση κι ένα χαμόγελο σ αυτή την πρωτόγνωρη περίοδο απαξίας, καταστροφής, απογοήτευσης , υποβάθμισης της κοινωνικής μας ζωής και της Ελληνικής καθημερινότητας και αξίζουν σε όλους χίλια μπράβο.

Στους αθλητές, στους προπονητές αλλά και στις διοικήσεις των Ομοσπονδιών που λειτουργούν «με άδεια τσέπη». Ωστόσο πόσοι από εμάς γνωρίζουν καλά τις ανύπαρκτες Κρατικές οικονομικές «ενισχύσεις», τις απαράδεκτες συνθήκες&n...

  Βιβλία
Βουλευτή να σε πει η μάνα σου
Στα τέλη Ιουλίου 2018 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις "ΒΑΚΧΙΚΟΝ" ένα θεατρικό του έργο /κείμενο σε έντυπη μορφή, το "Βουλευτή να σε πει η μάνα σου", το οποίο είχε αρχίσει να γράφεται το 2008-9 αλλά στην πορεία, άλλαξε τουλάχιστον 4 φορές λόγω των διαφόρων εξελίξεων και στην τελική του μορφή, παρουσιάστηκε στα βιβλιοπωλεία και οι παρουσιάσεις του θα γίνουν αρχικά με τη μορφή εκδήλωσης υπογραφής βιβλίων, στο πλαίσιο του 47ου Φεστιβάλ Βιβλίου, το Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου, στις 8 στο βράδυ στο Ζάππειο και στη συνέχεια σε κανονικές παρουσιάσεις. Το εάν κα...

©2004-2018 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::