Αρχική > Άρθρα > Άρθρα σε άλλα έντυπα > Ποιοι τελικά «πλήγωσαν» την παράταξη;

Για την εφημερίδα «ΜΕΤΡΟ»

Από το βράδυ της Παρασκευής, μετά τη δημοσιοποίηση της γνωστής πλέον σε όλους επιστολής Ρουσόπουλου, το ειδησεογραφικό πολιτικό προσκήνιο μονοπωλείται από τις «συνιστώσες» αυτής της επιστολής.

Συνοψίζοντας την ειδησεογραφία, μεταφέρω ένα δημοσίευμα που «τοποθετεί» κάπως τα πράγματα:

«Με ικανοποίηση υποδέχθηκαν αρκετοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας την απόφαση του τέως υπουργού Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλου να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα τον μιμηθούν και άλλα πρόσωπα που πλήγωσαν την παράταξη.

«Μακάρι το παράδειγμά του να ακολουθήσουν και κάποιοι άλλοι που πραγματικά είναι 'βαρίδια' για το κόμμα της ΝΔ»σχολίασε ο Θόδωρος Καράογλου, βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης».

Δεν σχολιάζω την απόφαση Ρουσόπουλου. Μένω όμως με μερικά ερωτηματικά που πιστεύω ότι πρέπει να απαντηθούν ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ. Για να ξεκαθαριστεί μια και καλή αυτή η ιστορία.

Ποιοι τελικά «πλήγωσαν» την παράταξη και ποιοι είναι «βαρίδια» για τη Νέα Δημοκρατία; Εύκολο να το λες γενικά και αόριστα, χωρίς εξειδίκευση ατόμων και υποθέσεων.

Αλλά η σύγχυση που δημιουργείται δεν διευκολύνει κανέναν. Εύκολα δαχτυλοδείχνεις τον Ρουσόπουλο – που πάντως δεν βαρύνεται επίσημα με παρανομία – ή τον Παυλίδη και τους χαρακτηρίζεις «βαρίδια», όταν όμως το ζήτημα έρθει π.χ. στον Πέτρο Δούκα, τον Γιώργο Βουλγαράκη, τον Αλ. Κοντό που είναι όλοι «Βατοπεδινοί», αρχίζει η ...περίσκεψη.

«Πρέπει άραγε να τους ...πάρει η μπάλα»;

Τελειώνουν οι υποθέσεις που «πλήγωσαν» την παράταξη και αποτελούν «βαρίδια» με το Βατοπέδι; Μόνο αυτή η υπόθεση μας «πλήγωσε» και οδήγησε στα αποτελέσματα της 7ης Ιουνίου;

Αναρωτιέμαι πρόχειρα: Η αποπομπή Αλογοσκούφη – άγνωστον για ποια συγκεκριμένη αιτία – ΔΕΝ υπονοεί και εκεί την ύπαρξη «βαριδιού» και πολιτικής που «πλήγωσε»;

Η υπόθεση «Ζίμενς» δεν έχει «πληγώσει» την παράταξη; Δεν έχει δημιουργήσει «βαρίδια»; Δεν έπαιξε το ρόλο της στο αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών; Η καθυστέρηση στη λήψη μέτρων και αποφάσεων στο θέμα των λαθρομεταναστών; Οι παλαιότερες υποθέσεις; Οι αποκλεισμοί και η περιθωριοποίηση μεγάλου αριθμού στελεχών από το πολιτικό γίγνεσθαι και την προσπάθεια συσπείρωσης;

Και τέλος, όταν έχεις ένα τέτοιο αποτέλεσμα σε εκλογές, είναι δυνατόν να θεωρείς ότι οι επιλογές στη σύνθεση του ψηφοδελτίου σού έδωσαν «φτερά»;

«Όταν είσαι έξω απ΄ το χορό» - λέει ο λαός - «πολλά τραγούδια λες». Γι αυτό και δεν συνεχίζω. Ο λόγος σε όσους είναι ακόμα «μέσα στο χορό».

 
        
 
©2004-2024 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::